Reserveren Supersaas

Massagebon

Voetreflex

 reserveren rood  

Wat is voetreflex?
Binnen de voetreflexologie gaan we uit van het principe dat nagenoeg alle onderdelen van het lichaam vertegenwoordigd worden door drukpunten op en rond de voetzolen. En door deze te manipuleren wordt voor zover mogelijk het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken, óf kan er duidelijk worden waar er een disbalans zit in het lichaam.

Hoewel de medische wetenschap zegt dat het bestaan van energiebanen in het menselijk lichaam nooit is aangetoond, zegt de voetreflexologie dat de punten op de voet corresponderen met de desbetreffende organen, klieren etc.. De reguliere geneeskunde gaat er simpel gezegd van uit dat iets alleen maar kan werken of reageren als er een verbinding is tussen twee punten. Immers, de energiebanen zijn niet aangetroond, dús kan voetreflexologie nooit werkzaam zijn... Een beetje het principe volgens de deurbel, als ik buiten op het knopje druk, gaat binnen de bel vanwege het verbindende draadje. Maar ja. Er is ook nog zo iets als het bluetooth-principe... Dan druk je ook buiten op het knopje en gaat binnen ook de bel, maar er zit toch geen zichtbare verbinding tussen! Waarom zou dat bij voetreflex niet net zo kunnen zijn dan? 

Laten we voorop stellen dat geen enkele geneesmethode een 100% genezingsscore haalt. Zowel de alternatieve geneeswijze als ook de reguliere geneeskunde niet. Dus is voetreflexologie zaligmakend? Nee. Het zal voor de één een oplossing zijn voor de klachten, voor de ander niet. Maar dat geldt ook voor die medicijnen van de dokter. Voor mij is voetreflex een geweldige behandelmethode binnen alle methodes die er zijn, met soms verbazende resultaten. Voetreflex is in principe geen geneeswijze op zichzelf. Het geeft soms alleen maar aanwijzingen, maar vaak zijn er toch resultaten of veranderingen. Ik vind het geweldig om van mijn cliënten te horen dat de hoofdpijn weg is, de pijn in heupen weg is en er weer gewandeld kan worden, de opvliegers van de overgang minder zijn geworden, nachtrust verbeterd is, menstruatie- en PMS klachten zijn verminderd en ga zo maar door.... De meesten van mijn cliënten komen vrij hoog in de energie binnen, gehaast, druk. Het is elke keer een compliment om te zien dat naar mate de behandeling vordert de rust volledig de overhand krijgt. Niet zelden begint de behandeling met een geanimeerd gesprek en verloopt de tweede helft stil en met gesloten ogen!

Bij voetreflexbehandeling worden altijd beide voeten behandeld. Let op, het is geen massage! Een behandeling duurt ongeveer 55 minuten. Maar houdt u rekening met een totaaltijd van ongeveer 5 kwartier in verband met (het bespreken van) reacties voor of na de behandeling, Draag a.u.b. kleding waarbij de knieën ontbloot kunnen worden.

Het meeste effect is te behalen door het volgen van een aantal behandelingen. Een enkele behandeling kost €45,=, maar u kunt ook kiezen voor 5 behandelingen voor €200,=. Kom en ervaar het gauw. Of neem contact op voor meer informatie.