Reserveren Supersaas

Massagebon

Ontspanningstherapie/coaching

 reserveren rood  

Bij Praktijk Verbiest kunt u ook terecht voor ontspanningstherapie/coaching.

In het huidige leven wordt er veel van de westerse mens gevraagd. En waar het leven of de maatschappij dat niet doet, leggen we zelf vaak wel de lat heel hoog. Een baan voor het leven bestaat bijna niet meer, technologische ontwikkelingen gaan hard en moeten we grotendeels bijhouden, evenals alle sociale media. Op zoek naar geluk, erkenning en voldoening rennen we zo hard mogelijk mee om maar niet achterop te raken bij de rest van de wereld. Nagenoeg elke dag voelt alsof we heel veel ballen in de lucht moeten houden. Die "ratrace" vergt dan ook enorm veel van ons, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is niet voor niets dat cijfers over burn-out en psychische klachten de laatste decenia een stijgende lijn laten zien. Daar waar de grootste groep met psychische klachten vroeger de ouderen waren verschuift dit steeds meer naar de jongere generaties. Een begrijpelijke maar zorgelijke ontwikkeling. Het aantal mensen met chronische vermoeidheidsklachten, lichamelijke klachten door stress, slaapgebrek of psychische klachten door de maatschappelijke "lat" is schrikbarend hoog. Door het snelle leven nemen we vaak ook geen tijd om (emotionele) ervaringen te verwerken. Een sluimerend gevoel van onvrede ontstaat en wordt niet zelden op afstand gehouden door drank, roken, eetbuien of overmatig shoppen.

In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die wel wíllen ontspannen, maar het niet kunnen. Door een aanhoudende staat van stress weet menigeen niet meer hoé ze moeten ontspannen. Veel mensen die binnen komen zitten hoog in de energie en/of emoties, soms zonder het zelf echt door te hebben. Uiteraard wordt alles weggelachen om de pijn op afstand te houden, maar wanneer ik dichterbij mag komen blijkt men vaak doodmoe en lichtelijk radeloos.

Ontspanningstherapie biedt een oplossing. Dit is een twee uur durende sessie op basis van hypnotherapie. Bij het intakegesprek gaan we in op de problematiek en de achterliggende oorzaken. Hierna volgt de ontspanningssessie. Bij deze sessie worden technieken aangeleerd waar u later op terug kunt vallen. De diepe ontspanning maakt duidelijk hoe diep de problematiek zit en geeft u weer nieuwe energie en rust. Het voelt vaak als wakker worden na een diepe nacht rust. De intentie van de eerste sessie is het ervaren van ontspanning, en terugvinden van technieken dit zelf weer te kunnen. Wanneer blijkt dat de problematiek dieper zit door bijvoorbeeld onverwerkte trauma's, het ouderlijk gezin of een langzaam ontstaan laag zelfbeeld, dan is het aan te raden meerdere sessies te volgen. Bij deze sessies worden d.m.v. hypnotherapie issues uit het verleden opnieuw bekeken. Hierbij ontstaat de mogelijkheid de situatie van toen te accepteren waardoor problematiek in het huidige leven kan verminderen. Deze therapie is geschikt voor iedereen vanaf 20 jaar.
Bij veel jongeren is een laag zelfbeeld of zelfvertrouwen een probleem. Vaak wordt het benoemd als faalangst. Ook dit is goed aan te pakken tijdens deze therapie.

Wanneer de behoefte bestaat om inzicht te krijgen in de eigen problematiek behoort het volgen van een coachingsgesprek ook tot de mogelijkheden. Soms is de drempel naar een psycholoog net te groot. Een coachingsgesprek is dan een goed alternatief. Hierbij worden gedachten tegen het licht gehouden terwijl u zich een volwaardig gesprekspartner voelt. Mijn expertise ligt op het gebied van mishandeling in de jeugd, scheiding, oudervervreemding, verslavingen en burn-out. Uiteraard is het ook mogelijk om andere onderwerpen te bespreken. Een uur lang sparren van gedachten werkt vaak verhelderend en verlichtend. Uiteraard bestaat de mogelijkheid langer te reserveren.

Vertrouwen is het toverwoord hier. Wanneer er geen vertrouwen is, is er geen basis voor herstel. U bent het dan ook aan uzelf en mij verplicht om aan te geven wanneer er geen wederzijdse klik is. Uiteraard wil ik graag een boterham verdienen, maar ik prefereer hier liever nog eerlijkheid. Aan het einde van de sessie zal ik dan ook niet automatisch een vervolgafspraak maken. U geeft zelf aan waar de behoefte ligt en kunt in alle rust thuis bedenken of u nog terug wilt komen en wanneer. Ook bij de ontspanningssessie zal ik u na het intakegesprek vragen of u verder wilt. Mocht het voor u op dat moment niet goed voelen geef dat dan aan. In dat geval zal ik de sessie beëindigen en hoeft u maar 1 uur te betalen.

Voor informatie kunt u altijd bellen. Ervaringen uit het verleden dwingen mij echter wel tot het beperken van telefonische informatiegesprekken tot 15 minuten. Ik hoop hierbij op uw begrip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hypnose, hypnosetherapie, hypnosesessie, regressie, wijk bij duurstede, utrecht, stoppen met roken, afvallen, angst, angststoornis, depressie, burnout, burn-out, stotteren, pijn, zelfvertrouwen, examen, examenvrees, trauma, geregistreerd hypnotherapeut, laag zelfbeeld, verslaving, vermoeidheid, slapeloosheid, slaapgebrek, echtscheiding, ouderverwaarlozing, ouderverstoting, oudervervreemding, paniek, nagelbijten, onrust, spanning, faalangst, scheiding, eenzaamheid.