Reserveren Supersaas

Massagebon

Burn-out

 reserveren rood  

Bij Praktijk Verbiest bestaat bij een burn-out ook de mogelijkheid tot het volgen van een uitgebreid traject.

Bij een burn-out zijn lichamelijke klachten eigenlijk altijd onderdeel van het ziektebeeld. Dit uit zich vaak in hoofd- en nekpijn, spierpijn in de schouders en een grote gespannenheid in en rond het schoudergebied. Aanleiding hiervan is de stress die zich in het lichaam ontwikkelt en opbouwt. Bij stress gaat het lichaam over in een “vecht- of vluchtreactie”, de ademhaling gaat bovenin het lijf zitten, de schouders worden omhoog getrokken, de spieren aangespannen. Deze lichamelijke toestand is op zich niet erg, maar als deze te lang duurt ontstaan er problemen. Voor of tijdens een burn-out is deze reactie vaak langdurig aanwezig. Eerder genoemde pijn en gespannenheid is het gevolg, en er treedt een vicieuze cirkel op. Door de stress wordt spanning en spierpijn opgebouwd, door de pijn zal het stressniveau zeer moeilijk verminderen.

Heb je eenmaal een burn-out dan wil je niets liever dan zoveel mogelijk hulp krijgen. Je bevindt je in een situatie die je niet wilt en zoekt oplossingen. Er zijn dan ook veel hulpverleners die hulp aanbieden bij een burn-out. Zelf heb ik ook een burn-out gehad, en wat ik miste in het aanbod was betaalbare lichamelijke ontspanning. De oorzaak van een burn-out is waarschijnlijk geestelijk, maar er is nú een lichamelijke pijn waar je van af wilt of vermindering in wilt hebben. Uiteraard zijn er genoeg aanbieders van ontspanningsmassages, die zeker enige tijd verlichting geven, maar deze drie maal per week bezoeken is niet te betalen voor de meesten van ons. Dit terwijl je er het liefst elke dag naar toe zou gaan, niet zomaar voor wat ontspanning, maar om het acute stress level van nú te verminderen.

Vanuit mijn eigen ervaring en compassie bied ik daarom mijn hulp aan om de pijn en spanningen van dit ziektebeeld te verlichten tegen een zeer lage prijs. Dit pakket bestaat uit meerdere malen per week een kortere intensieve massage voor de duur van 20 weken. Doel van dit pakket is drieledig;

A: Door een ontspanningsmassage op regelmatige basis blijft het blijft het effect van de ontspanning langer doorwerken.
B: Door afspraken te maken over het regelmatige bezoek, blijft de werknemer verbonden met een zekere structuur.
C: Door het contact voor en na een behandeling met een ervaringsdeskundige worden er op geestelijk niveau ook vorderingen gemaakt. (De cliënt ervaart (h)erkenning, krijgt feedback en vindt een luisterend oor.)

Aan werkgevers geef ik het dringende advies om dit pakket (grotendeels) te faciliteren voor de uitgevallen werknemer. Het dragen van de financiële last hiervan geeft de werknemer rust, vertrouwen en houvast. Natuurlijk heeft de werkgever al de nodige kosten aan een uitgevallen werknemer, maar realiseert u zich dan dat dit pakket veelomvattend is voor een meer dan acceptabele prijs. Waar ieder hetzelfde doel wil bereiken, namelijk genezing van de werknemer, heeft ieder ook zijn eigen inbreng. Mijn inbreng is de compassie die ik heb naar de mens met burn-out.
Aan de cliënt is het dringende advies om hier te voet of met de fiets naar toe te komen. Het is aangetoond dat door de repeterende beweging van lopen en fietsen, de hersens “resetten”. Door die repeterende beweging worden de hersens weer gedwongen in structuur te werken. Wandelen of fietsen is dan ook een door burn-out specialisten zeer sterk aangeraden invulling van de dag.

Wat houdt het pakket in:

20 Weken Burn-out ontspanningspakket.  
 
Week 1+2: 3 x 1 Ontspanningsmassage
1 x Voetmassage 
   
Week 03 t/m 12:  3 x 1 Ontspanningsmassage
   
Week 13 t/m 14: 2 x 1 Ontspanningsmassage
1 x Voetmassage
Week 15 t/m 18: 2 x 1 Ontspanningsmassage
   
Week 19: 1 x Ontspanningsmassage
1 x Voetmassage
   
Week 20: 1 x Ontspanningsmassage


Elke massage gaat vooraf met een meditatiesessie van 10 minuten, en eindigt met een nazit van 15 min. De duur van de voetmassage is 20 minuten, van de ontspanningsmassage 30 minuten. De massage in week 20 is een massage van 60 minuten.
Totale duur van het pakket is in totaal ruim 51,5 uur.

Totaalprijs is € 1391,50 inclusief BTW (€ 1150,= excl. BTW), betaling in twee termijnen, voorafgaand aan week 1 en week 11. Bij betaling in één keer voorafgaand aan week 1 krijgt u het totale pakket voor € 1270,50 inclusief BTW, een korting van ruim € 120,=.

De voetmassage is bedoeld om alle organen te stimuleren, afvalstoffen los te maken en innerlijke energie te stimuleren. De ontspanningsmassage is voornamelijk gericht op het schouder- en nekgebied, aanhechting van de spieren aan de schedelrand, bovenste gedeelte rug en in mindere mate de onderrug. Meditatie en nazit is gericht op zoveel mogelijk rust creëren voor en na de behandeling om het effect zo ver mogelijk binnen te laten komen en zo lang mogelijk door te laten werken.

Indien gewenst stel ik een adviesbrief op naar de werkgever. Heeft u nog vragen, neemt u gerust contact met me op.